Naar InhoudMirjam van den Berg

Auteur op IMfacts

Mirjam van den Berg
Titel: Mirjam van den Berg
Naam: Mirjam van den Berg
Vak: Requirements Management
Rol: Consultant, Docent
Bedrijf: Bridging Minds
Locatie: Utrecht
Website: http://bridgingminds.nl/
E-Mail:
Telefoonnummer: 06 2951 0660

Mirjam van den Berg coacht en traint mensen in organisaties die worstelen met het helder krijgen van de wensen en eisen voor de ICT-leverancier. Zowel managers als hun medewerkers en projectleden, als intermediairs tussen Business en ICT, zoals functioneel beheerders, business analisten en informatieanalisten.

Artikelen door Mirjam van den Berg op IMfacts

Wat is jouw achtergrond en werkervaring?

“Ik heb een brede werkervaring van ruim 17 jaar, in allerlei rollen en bij verschillende organisaties, waarbij ik op diverse manieren te maken heb gehad met wensen en eisen. De eerste 10 jaar werkte ik voor een bedrijf dat software maakte voor kleine tot middelgrote banken. Hier heb ik (internationaal) gewerkt als business analist, intermediair tussen Business en ICT, pre-sales consultant, trainer en teamleider. In deze jaren was ik vooral bezig met het verzamelen van de wensen en eisen van de klant. Vooral in mijn laatste rol, het opzetten van een testafdeling, werd het belang van goede wensen en eisen voor mij steeds duidelijker.

De jaren erna heb ik gewerkt als consultant en als facilitator/trainer voor een consultancy organisatie. In deze periode hield ik mij vooral bezig met het verbeteren van het proces om tot goede wensen en eisen te komen. Zo heb ik voor een grote bank een nieuw requirementsproces ontwikkeld en dat geïntegreerd in hun projectmanagementmethodiek (een variant van PRINCE2).

Langzaam maar zeker kwam bij mij echter steeds meer het besef dat een goed proces en/of een goede tool alleen niet de sleutel tot succes is. Het gaat er namelijk om wat je in het proces en/of de tool stopt. En dat is mensenwerk!”

Waarom ben je gestart met Bridging Minds?

“Vanuit de visie dat de mens de grootste succesfactor is om te komen tot heldere wensen en eisen, ben ik gestart met Bridging Minds. Ik leg nu de nadruk op het verbeteren van de kennis en (communicatieve) vaardigheden van de mens. Zowel van de mensen die hun wensen en eisen moeten overbrengen als de mensen die die informatie moeten verzamelen. Heldere wensen en eisen zijn van cruciaal belang voor een goede en succesvolle samenwerking tussen alle betrokken partijen. Hierdoor worden de gewenste producten sneller en goedkoper opgeleverd en de beoogde (bedrijfs)resultaten eerder behaald.”

Wat onderscheid jou van andere Requirements Consultants?

“Ik besteed niet alleen aandacht aan het proces, maar vooral ook aan de (communicatieve) vaardigheden van de mensen die in dat proces acteren. Aannames en miscommunicatie liggen immers constant op de loer. De intensieve trainingsprogramma’s die ik zelf als consultant en als facilitator/trainer heb gevolgd, maken dat ik mijn eigen kennis en brede praktijkervaring goed kan overdragen aan anderen.”

Wat doe je naast Bridging Minds?

“Naast Bridging Minds ben ik, qua werk, Expert van Computable voor de topic Development.”

Maar in mijn vrije tijd vind je mij heel regelmatig op de golfbaan van Amelisweerd (Utrecht). Enerzijds om mijn handicap te verlagen, maar óók voor de gezelligheid. Ik doe regelmatig mee aan diverse clubwedstrijden en ik organiseer gedurende het seizoen een aantal dameswedstrijden op de vrijdagmiddag. “

Bezoek Website Auteur

Mirjam van den Berg

  • Mirjam van den Berg Mirjam van den Berg coacht en traint mensen in organisaties die worstelen met het helder krijgen van de wensen en eisen voor de ICT-leverancier. Zowel managers als hun medewerkers en projectleden, als intermediairs tussen Business en ICT, zoals functioneel beheerders, business analisten en informatieanalisten.
  • Mirjam van den Berg

Mirjam van den Berg op Twitter

Mirjam_vd_Berg: "#Requirements achterhalen? Met zwijgen krijg je méér informatie!" http://t.co/znOxUPdS [NIEUW artikel]

Mirjam_vd_Berg: Vanavond zeer interessante aflevering van VPRO's #Tegenlicht gezien over #powertothepeople en #energierevolutie.

Mirjam_vd_Berg: Morgen verstuur ik weer n tip: Spreken is zilver, zwijgen is meer info. Lezen? Abonneer je via: bridgingminds.nl #requirements achterhalen

Mirjam_vd_Berg: RT @functioneel: http://t.co/6nQ1Z1wV is sponsor van het Focus on Demand congres (13-12). Schrijf je via ons in met 20% korting: http:// ...

Mirjam_vd_Berg: ?Keep in mind always the present you are constructing. It should be the future that you want.? - Alice Walker #requirements